Δεύτερο Δικοινοτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς (Educators II Conflict Resolution Workshop)

Το δικοινοτικό σεμινάριο επίλυσης συγκρούσεων για εκπαιδευτικούς (Educators II Conflict Resolution Workshop) πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Πάλλας στις 3-5 Μαίου 1996. Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση Ε/Κ και Τ/Κ εκπαιδευτικών. Η πρώτη είχε γίνει τον Οκτώβριο του 1995.

Στο δεύτερο αυτό σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 40 εκπαιδευτικοί, είκοσι από κάθε κοινότητα. Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου περιλάμβανε εκπαίδευση στην επίλυση συγκρούσεων (Conflict Resolution Training) από τον Αμερικανό καθηγητή Ben J. Broome και Ε/Κ και Τ/Κ εκπαιδευτές (trainers) που είχαν λάβει μέρος στο πρώτο σεμινάριο.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και συζήτησαν διάφορες δυνατότητες για επαφές μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ μαθητών. Συζητήθηκαν οι πιθανότητες διοργάνωσης μιας δικοινοτικής μαθητικής μουσικής παράστασης, καθώς και την πιθανότητα διοργάνωσης εκθέσεων ζωγραφικής. Επίσης, συζητήθηκε η επέκταση της αλληλογραφίας μεταξύ μαθητών των δύο κοινοτήτων που ονομάζεται " Letters to the other side".

Σαν επακόλουθο του σεμιναρίου αυτού, οι Ε/Κ και οι Τ/Κ ξανασυναντήθηκαν πριν δυο βδομάδες. Τρίτη συνάντηση θα ακολουθήσει σύντομα.

Back to Index