Συνάντηση Κ.Ε. με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαίου και την Τετάρτη 15 Μαίου στο Λήδρα Πάλλας συναντήσεις του Κ.Ε. με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών ( Conference of European Churches - CEC ).

Η συνάντηση του Σαββάτου, που ήταν συνάντηση γνωριμία και πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, έδωσε την ευκαιρία στο ΚΕ να παρουσιάσει το σκοπό, το έργο, καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια στους αντιπροσώπους του CEC. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν δεκαεννιά μέλη του CEC, συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Βασίλειου Καραγιάννη. Δυστυχώς, στην πρώτη αυτή συνάντηση, η εκπροσώπηση των Τ/Κ μελών της Ομάδας Δικοινοτικών Σχέσεων δεν κατέστη δυνατή.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, 15 Μαϊου,παραυρέθηκε μεγάλος αριθμός Ε/Κ μελών του Κέντρου, καθώς και Τ/Κ. Στις ομιλίες που ακολούθησαν παρουσιάστηκε το έργο του CEC και της Ομάδας Δικοινοτικών Σχέσεων.

Συγκεκριμένα, η Eeva Kemppi- Repo από τη Φινλανδία μίλησε για την κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ιδιαίτερα η χώρα της με τους πρόσφυγες από τρίτες χώρες που ζητούν πολιτικό άσυλο και την προσπάθεια ορισμένων εκκλησιών να τους προστατεύσουν από το βίαιο επαναπαρτισμό.

Ο Uwe-Peter Heidingsfeld από τη Γερμανία μίλησε για την Ελευθερία της Θρησκείας σαν μέρος της πλατιάς έννοιας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τόνισε την ανάγκη αποδοχής των μικρών Εκκλησιών και των νέων θρησκειών στην παγκόσμια σκηνή.

Η Mia Adjiali και ο Paul Wilson από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν τα προβλήματα επιβίωσης που παρουσιάζουν οι εθνικές μειονότητες και οι ενδογενής πληθυσμοί ανά το παγκόσμιο.

Τέλος, ο Μάριος Μιχαηλίδης της Ομάδας Δικοινοτικών Σχέσεων παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργαστηρίων επικοινωνίας των Conflict Resolution Trainers, που έγιναν υπό την επίβλεψη του Αμερι-κανού καθηγητή Ben. J. Broome.

Στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση. Η βραδυά έληξε με δείπνο στο εστιατόριο "Αμπελόκηποι".

Back to Index