Επίσκεψη εκπροσώπων του ΚΕ στο Neve Shalom του Ισραήλ

Το Κ.Ε. αποδέχτηκε την πρόσκληση του Oλλανδικού οργανισμού C.O.M.E. για μια επίσκεψη στο Ισραήλ και το Σαββατοκυρίακο 1-3 Ιουνίου, ο Κώστας Σιαμμάς και ο Νίκος Αναστασίου επισκέφτηκαν το Neve Shalom (Χωριό Ειρήνης ).

Το Neve Shalom είναι ένα μικτό χωριό Αράβων και Εβραίων μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ που δημιουργήθηκε πριν από 15 περίπου χρόνια. Η διαμονή στην κοινότητα είναι εθελοντική και σε αυτό ακριβώς το γεγονός βρίσκεται η ιδιομορφία της: η επιθυμία για ειρηνική συνύπαρξη μπαίνει πια στην πράξη, καθώς επίσης και ο σεβασμός για την άλλη εθνικοθρησκευτική κοινότητα.

Το Neve Shalom αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά εκπαιδευτικά κέντρα επίλυσης συγκρούσεων στην περιοχή μας. Τα δύο σχολεία που λειτουργούν εκεί, το " Σχολείο Ειρήνης " και το δημοτικό σχολείο, δεν προσφέρουν μόνο εκπαίδευση για αλληλοκατανόηση στα παιδιά μαθητές τους, αλλά και σεμινάρια σε άλλους εκπαιδευτικούς, οργανισμούς κ.α. Το Neve Shalom προτάθηκε 6 φορές για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για αυτό του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι εκπρόσωποι του Κ.Ε ενημερώθηκαν για τη ζωή στο Neve Shalom, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για την ειρήνη που επιτελούνται εκεί.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αποφασίστηκε η κοινή συμμετοχή Ισραηλινών, Παλαιστινί-ων και Κυπριακών ομάδων Επίλυσης Συγκρούσεων σε εργαστήρια, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Neve Shalom.

Back to Index