Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από μια μακριά διακοπή στην επικοινωνία μας για την οποία απολογούμαστε, είμαστε και πάλι μαζί για να σας ενημερώσουμε για την πορεία του Κέντρου μας. Το δελτίο αυτό, λοιπόν, μάς βρίσκει με νέο διοικητικό συμβούλιο στο τιμόνι από το Φεβρουάριο, με το Κυπριακό όπως πάντα ( ; ) άλυτο, με τα δικοινοτικά εργαστήρια να συνεχίζονται μετά…Ντεκτασικών εμποδίων, με το Κέντρο ν'αρθρώνει και ένα δημόσιο λόγο πάνω σε ζητήματα ή γεγονότα που επηρεάζουν σημαντικά το θέμα της Ειρήνης, με την ελπίδα να παίζει κρυφτό με την απελπισία, αλλά και μ' ένα πείσμα να συνεχίσουμε τον ειρηνοποιό αγώνα.

Σαν καινούριο Δ.Σ. έχουμε δώσει άμεση προτεραιότητα στην οργάνωση του Κέντρου Ειρήνης. Με την πρόσληψη διοικητικής λειτουργού από τα μέσα Απριλίου, έχουμε απαλλαγεί από χρονοβόρες οργανωτικές εργασίες και μπορούμε να συγκε-ντρωθούμε εξ' ολοκλήρου στην προώθηση των στόχων του Κέντρου.

Οι τομείς στους οποίους χρειάζεται να κινηθεί ένα κίνημα σαν το δικό μας για να πετύχει τους στόχους του είναι πολύπλευροι: εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις, προβολή από τα ΜΜΕ. Επίσης, μια από τις πιο σημαντικές ανάγκες ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού είναι και η ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών πόρων για να καλύψει τα έξοδα και να επεκτείνει τη δράση του.

Στην οργανωτική αυτή προσπάθειά του Κέντρου Ειρήνης, τον κύριο ρόλο καλούμαστε να παίξουμε όλα τα μέλη και οι φίλοι του. Τα μέλη του Δ.Σ του Κέντρου είναι άνθρωποι εργαζόμενοι και πολυάσχολοι σαν κι εσάς. Η αγάπη και το μεράκι τους για το Κέντρο δεν μπορεί, δυστυχώς, να μετατραπεί σε ελεύθερο χρόνο επιπρόσθετο από αυτόν που ήδη αφιερώνουν για το Κέντρο μας. Επιπλέον, θέλουμε πραγματικά να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους από σας θέλουν και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα για ένα σκοπό όπως είναι η επικράτηση της Ειρήνης να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας .

Το Kέντρο Ειρήνης φιλοδοξεί να γίνει γνωστό και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας. Είναι πολύ σημαντικό για μας να γίνει γνωστό το πρόβλημα του τόπου μας στο εξωτερικό.

Οι προσπάθειες αυτές για διαφώτηση της κατάστασης στην Κύπρο στο εξωτερικό βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, αν λάβουμε υπ'όψη τον αριθμό των συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων του Κ.Ε. και διεθνών οργανισμών όπως η Οργάνωση Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το Δ.Σ. του Κ.Ε. έχει πολλά σχέδια για το μέλλον. Κάθε βοήθεια από ανθρώπους σαν κι εσάς μάς είναι πολύτιμη, γι'αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τους φιλικούς μας χαιρετισμούς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Back to Index